Lopar za peko

Lopar za peko
Lopar za peko Lopar za peko
Šifra: L1
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 13,50€

30 ali več 13,50€
Količina:     - ALI -   Na seznam želja
V primerjavo

Lopar za polnjenje in praznjenje kuhinjske pečice pri peki kruha, pizze ipd...

Bukev.

Dimenzije 55×29×1.2cm, teža cca. 0.9kg, 

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE LESENIH LOPARJEV ZA PEKO 
 
Loparji so izdelani iz kvalitetnega sušilnično (8-12%) suhega lesa listavcev. Površina je naravna brez površinske obdelave z laki ali olji. Da bo rok uporabe izdelka čim daljši, je potrebno upoštevati nekaj zakonitosti, ki so značilne za lesene izdelke: 
 
1. Površina lesa ni odporna na kisline in topila (močna čistila, bencin, aceton…), 2. Lopar se lahko uporablja za kratkotrajna izpostavljanja močni vročini (vstavljanje, odvzemanje iz pečice), 3. Čiščenje; zadostuje, da površine čistite s suho ali vlažno, mehko krpo, ne uporabljati žičnih ščetk ipd.. 
 
Postopek čiščenja V mlačno vodo vlijete manjšo količino čistilnega sredstva, vsebino premešajte. Čisto krpo navlažite v pripravljenem čistilnem sredstvu in obrišite površino. Trde zalepljene delce odstranite z lopatico ali tršim predmetom, pazite da preveč ne poškodujete površine. Površino obrišete s suho krpo do osušitve. 
Les je naravni material in je higroskopičen (vpija in oddaja vlago). Zaradi tega je pomembno, da lesene izdelke hranimo v prostoru z ustrezno klimo (temperatura in relativna zračna vlaga). Pri zelo velikih nihanjih teh dveh parametrov (vroč suh prostor ali vlažen hladen prostor), se lahko les preveč posuši ali preveč navlaži. Zaradi tega lahko rahlo razpoka ali se ukrivi.  

Facebook
Twitter
Google
Follow Me on Pinterest
Pinterest
Pinterest
YouTube
Poglej Mobilno / Standard