Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.leseni-planet.si je internetna stran , namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravitelj spletne strani je Vladimir Stegne, ki opravlja osebno dopolnilno delo in je vpisan v seznam zavezancev za opravljanje osebnega dopolnilnega dela pri Upravni enoti Slovenska Bistrica, v nadaljevanju ponudnik.

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje.


Splošni pogoji

Uporabnik je oseba, ki uporablja spletni sistem, torej kupec v spletni trgoviniwww.leseni-planet.si. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Nakup se lahko opravi tudi kot gost, ki se mu ni potrebno registrirati.

Z uporabo te spletne strani ste seznanjeni s pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom ter se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto ponudnika; kontaktne podatke; pomembne značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.


Cene

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so navedene v Evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj po zakonu o DDV (ZDDV 94. člen) nisem davčni zavezanec.

V primeru, da je podatek o ceni napačen ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.


Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine www.leseni-planet.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Slike izdelkov so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Les je naraven material, zato so možna odstopanja v barvnem odtenku in teksturi. Zato barvna odstopanja niso predmet reklamacije. Nakit je izdelan pretežno ročno. 

POMEMBNO!

Vsi izdelki so biološko neoporečni. Nakit je površinsko obdelan z naravnimi olji in voski. Naravni vonj olj je prisoten še nekaj dni, nato počasi pojenja. Površina je vlagoodporna, vendar ni odporna na velike količine vode, npr. potapljanje, dolgotrajni stik z vodo, pranje, tuširanje, kopanje ipd. Takrat je potrebno nakit shraniti na suho mesto.

Navodila za uporabo in zaščito lesenega nakita.

Nakit iz lesa potrebuje določeno nego. Nakit je površinsko zaščiten s 3 do 4 sloji hitro sušečega naravnega olja (tungovo in laneno olje), ki nudi zaščito pred vlago. Pri dolgotrajni izpostavljenosti vodi (kopanje, tuširanje, umivanje rok…), je priporočljivo odstraniti nakit.

S časoma se zaščita tanjša in jo je potrebno obnoviti:

-          s krpico nanesemo sloj olja in pustimo približno 20 minut, da se olje vpije v les,

-          nato s suho bombažno krpico rahlo spoliramo površino in odstranimo odvečno olje, sloj se osuši v 24 urah.

Neupoštevanje navodil za vzdrževanje lesa ni razlog za reklamacijo izdelkov!

Kdaj je potrebno obnoviti zaščito?

Običajno vsaj 1 krat letno oz. ko opazimo spremembe na površini lesa. Občasno lahko naredimo test s kapljico vode. Kapljico vode nanesemo na površino in opazujemo ali se voda vpije v les. Če se vpije, je potrebno obnoviti zaščito po zgoraj opisanem postopku.

 


Postopek nakupa

Naročanje izdelkov iz spletne strani www.leseni-planet.si poteka preko spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Skozi celoten nakup uporabnika vodi sistem po naslednjih zaporednih korakih, ki peljejo do sklenitve pogodbe:

1.         Registracija novega uporabnika

Pri prvem nakupu preko spletne strani www.leseni-planet.si je možna registracija novega uporabnika. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Ob registraciji je potrebno vpisati vse potrebne podatke (naslovi, osebni podatki, kontaktno številko).

Pri vsakem nadaljnjem nakupu je potrebna le prijava v sistem z obstoječim e-mail naslovom in geslom.

2.         Nakupovalna košarica

V nakupovalno košarico lahko kupec spravlja artikle, ki se mu zdijo zanimivi in vredni nakupa, pred nakupom pa jih lahko iz košarice odstrani. Vrednost košarice se sproti sešteva. V košarici lahko kupec spreminja količino izbranih artiklov.

3.      Naslov

V tem koraku je možno določiti različne naslov za dostavo in za izpis na računu. Kupec mora skrbno preveriti natančnost podatkov.

4.      Dostava

V tem delu naročila mora kupec obkljukat, da se strinja s pogoji poslovanja, če tega ne stori, sistem kupca opozori na le-to. V primeru, da se kupec ne strinja s pogoji poslovanja, ne more izvesti naročila izdelka do konca.

Možnosti dostave sta:

1. Preko Pošte Slovenije ali

2. Osebni prevzem na lokaciji Tinjska Gora 44 ali lokaciji Maribor (po dogovoru). Pri osebnem prevzemu ni stroškov pošiljanja.

Dostava pošiljk je možna samo na ozemlju Slovenije. Pošiljanje v tujino je možno po predhodnem dogovoru.

Izdelke, naročeni v spletni trgovini www.leseni-planet.si, gredo na potovanje v najkrajšem možnem času (2-3 dni). Izdelki, ki so na zalogi, bodo odpremljeni praviloma drugi delovni dan po potrditvi naročila oz. plačilu. Za izdelke, ki niso na zalogi je rok dobave do 10 dni.

V primeru, da želi kupec izdelek narejen po naročilu oziroma po lastni izbiri, je v tem primeru rok dobave največ en teden oziroma je odvisno od količine, zahtevnosti izdelave in potrebnega časa za izdelavo ročno izdelanih izdelkov spletne trgovine www.leseni-planet.si.

Stroški pošiljanja in pakiranja so različni glede na vrsto in težo pošiljke:

►  Priporočeno pismo s storitvijo do 250g  znašajo 2,9. Na ta način se pošiljajo večinoma naročila nakita. Plačilo po predračunu so stroški 1,5€. POZOR!! Nižjo poštnino si obračunate tako, da končnemu znesku odštejete 1,4eur in zmanjšan znesek nakažete na transakcijski račun. 

► Težji izdelki npr.pručke, loparji... se pošiljajo kot paketi. Poštnina je odvisna od teže paketa.

► Za naročila nad 50€ kupec ne plača poštnine in stroškov pakiranja. Kljub temu pa plača stroške provizije pri odkupnini.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme pošiljke. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ponudnik ne more dostaviti v obljubljenem roku, kupca o novem dobavnem roku obvesti po telefonu ali na e-naslov.

V primeru, da kupec izbere način plačila »po povzetju«, bo moral Pošti Slovenije plačati še provizijo in odkupnino. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovinewww.leseni-planet.siProviziji, ki jo kupec plača Pošti Slovenije, se lahko izogne s plačilom po predračunu. PONUDNIK BO PRED DOBAVO NA KONTAKTNO ŠTEVILKO NAROČNIKA PREVERIL TOČNOST PODATKOV NAROČILA!!

Pošta Slovenije v primeru plačila z gotovino ob prevzemu zaračuna naslednje stroške provizije:

♦  1,05€ za vrednost odkupnine do 96,00€

♦ 1% od vrednosti pošiljke za vrednost odkupnine od 98,00€ do 501,00€

♦ 5,01€ za vrednost odkupnine nad 501,01€.

5.      Plačilo

V petem koraku kupec izbere način plačila, ki mu najbolj ustreza. Na razpolago ima naslednje načine:

♦  Plačilo po predračunu (UPN),

♦  Plačilo po povzetju,

♦ Plačilo preko sistema Pay Pal. 

PROVIZIJI, KI JO PLAČATE POŠTI SLOVENIJE SE LAHKO IZOGNETE S PLAČILOM PO PREDRAČUNU ALI PREKO SISTEMA PAY PAL.

6.      Zaključek naročila

Vsebino košarice lahko kupec ves čas spreminja, dokler dokončno ne potrdi naročila. Če si kupec med postopkom naročanja premisli o izboru izbranih izdelkov, ima še čas za spremembo naročila. Pri naročilu večjega števila enakih izdelkov je potreben predhodni dogovor preko e-naslova info@leseni-planet.si ali telefona.

Za zaključek naročila je potrebno klikniti na Potrdi plačilo. V primeru, da uporabnik ugotovi, da ni naročil pravih artiklov ali da si premisli o nakupu, lahko v roku ene ure prekliče naročilo, preko e-naslova info@leseni-planet.si.

Ob zaključku naročila preko spletne trgovine bo kupec prejel povratno elektronsko obvestilo o oddanem oz. prejetem naročilu (sklenjeni pogodbi). Če obvestila ne prejme, naročilo ni bilo uspešno izvedeno in je postopek naročila potrebno ponoviti. Kopija naročila je hranjena tudi v ponudnikovi bazi.


Plačilo

Plačilo po povzetju

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzetju blaga.

Pošta Slovenije si ob plačilu po povzetju obračuna provizijo, ki znaša:

♦  1,05€ za vrednost odkupnine do 96,00€

♦ 1% od vrednosti pošiljke za vrednost odkupnine od 98,00€ do 501,00€

♦  5,01€ za vrednost odkupnine nad 501,01€

PROVIZIJI, KI JO PLAČATE POŠTI SLOVENIJE SE LAHKO IZOGNETE S PLAČILOM PO PREDRAČUNU ALI PREKO SISTEMA PAY PAL.

Plačilo po predračunu

Pri izbiri plačila po predračunu prejme kupec na svoj e-naslov, ki ga navede ob registraciji, predračun, na katerem bodo navedeni vsi podatki za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Plačilo lahko najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki (Klik, Dh-Plus, Bank@Net,  Abanet,...), lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Naročeno blago bo možno plačati z univerzalnim plačilnim nalogom UPN.

Plačilo preko sistema Paypal   

Plačilo preko sistema Paypal omogoča uporabnikom anonimno, varno in hitro poslovanje na globalni ravni. Uporablja se za on-line plačila in je nadomestek za plačilo s kreditnimi karticami. Z njim je omogočeno plačevanje 24h na dan. Prednost plačila s Paypalom pa je v tem da ne rabiti podajati informacij o vaši kreditni kartici pri nas, ni stroškov odkupa.

V primeru, da izbere kupec način plačila preko sistema Paypal, lahko plačilo izvede takoj. Plačilo je na ponudnikovem Paypal računu vidno v nekaj minutah. V kolikor potrdila o plačilu ni, ponudnik o tem obvesti kupca na e-naslov, ki ga le-ta pusti ob oddaji naročila. 


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga ponudniku sporoči (na posebnem obrazcu za vračila ali na kontaktni mail), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec si pridobi številko za vračilo.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Pošiljk z odkupnino ali kakšnimi koli poštnimi stroški ponudnik ne bo sprejel.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, neuporabljeno, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži po pošti na naslov: Vladimir Stegne, Tinjska Gora 44, 2316 Zg. Ložnica. To velja za nakup preko spletne trgovine www.leseni-planet.si

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. prejema izdelka. Vračilo je v višini vrednosti blaga brez poštnih stroškov, ki so nastali pri pošiljanju blaga.

Pri vračilu izdelkov s popustom, se ob vračilu vrne vplačan znesek na TRR kupca.

Možnost vračila ne velja za izdelke, ki so bili izdelani po natančnih navodilih kupca, ki so bili prilagojeni njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo.


 

Splošni pogoji nakupa darilnih bonov

Darilni bon je možno kupiti v trgovini leseni-planet.si, tako da se izbere zavihek Darilni boni. Nato se vpišejo podatki in motiv bona:

- obdarovančevo ime in mail,

- ime in mail tistega, ki podarja bon.

Darilni bon je dokument, ki ga Trgovina izda šele ob izvršenem plačilu.  Darilni bon je lahko izdan v vrednostih 5 €  do 300 €. Trgovina je, skladno s temi splošnimi pogoji, zavezana sprejeti darilni bon kot plačilo za blago.

Obveznost ponudnika nastane v trenutku, ko je bon plačan po povzetju ali predračunu. Bon se po vplačilu pošlje na mail obdarovanca, ki ga lahko takoj vnovči v spletni trgovini.

Menjava vrednosti bona za gotovino ni možna. Bon je prenosljiv na drugo osebo, vendar se lahko unovči samo enkrat. Za morebitne zlorabe darilnega bona ne odgovarjam.

Bon se vnovči tako, da se njegova šifra vnese v košarico, preden se nakup nadaljuje na blagajno.

Vrednost nakupa, kjer se vnovči darilni bon mora biti enaka ali večja vrednosti darilnega  bona.

 

Poglej Mobilno / Standard